Malzemeler
-1 yumurta
-150 gr margarin
-1 su bardağı un(ben yoğururken biraz daha ekledim
-1 çay bardağı mısır nişastası
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı karbonat
-2 çay kaşığı tarçın
-1çay kaşığı zencefil (ben kök zencefili rendeledim)
-1 limonun kabuğu
-buğday nişastası
Tüm malzemeyi buğday nişastası hariç bir kabakuyup karıştırın.Yoğururken azar azar buğday nişastası ekleyin kıvam açısından benim hamurum biraz yumuşak olduğundan biraz daha un ekledim.Yarım saat hamuru buzdolabında bekletin.Daha sonra kalıplarınızla şekil verin.180 derece fırında 20 dk. pişirin.Kenarları kızarınca pişmiş demektir.Kurabiyeler biraz sert ve gevrek oluyor. Süslemeler için kurabiyeler soğuyunca üzerine bal sürün ve daha sonra süsleyin ve kuruması için bekleyin.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder