15 Haziran 2008 Pazar

PARÇA ÇİKOLATALI KREMALI MUFFİN


Cupkek festivali için ilk defa muffin yaptım.İnşallah tarifimi beğenirsiniz :)
ALIŞVERİŞ LİSTESİ
-kek hamuru için
tereyağı 125 gr (6 çorba kaşığı)
yumurta 4 adet
tozşeker 250 gr (4 kavhe fincanı)
bitter çikolata 125 gr
un 125 gr (4 kahve fincanı)

kabartma tozu çay kaşığının yarısı
-çikolata kreması için
acı bitter çikolata 175 gr
tereyağı 175 gr (9 çorba kaşığı)
pudra şekeri 175 gr (6 kahve fincanı)

KEK HAMURUNUN YAPILIŞI

1)Fırını 180 derecede ısıtın.Tereyağını bir kaseye koyun ve kaseyi yarya kadar sıcak su dolu tencerede akıcı bir kıvama gelene kadar ısıtın ve soğuması için bekletin.

2)Yumurtaların sarıları ile aklarını birbirinden ayırın.Yumurta sarılarını şekerin üçte ikisiyle,mikserin çırpıcıları çıkartırken şerit şerit oluncaya kadar 5 dakika çırpın.

4)Bir başka kasede yumurta aklarını kar görünümü alıncaya kadar çırpın.Kalan şekeri üstüne serin ve 20 saniye daha çırpın.

5)Yumuşamış tereyağını yumurta sarılarına katarak karıştırın.

6)Çikolatayı iri iri doğrayın ve yumurta sarılarına katın.

7)Unun ve yumurta akının yaklaşık üçte birini çikolatalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.

8)Kalan unu kabrtma tozunu ve yumurta akını aynı yöntemle karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.

9)Hazırlanan malzemeyi kalıpların üçte ikisini dolduracak şekilde gözlere bölün.Kekleri dokunca çökmeyecek kadar 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.


ÇİKOLATALI KREMANIN HAZIRLANIŞI

1)Çikolataları benmari usulü eritin.

2)Bu arada tereyağını karıştırıp pürüzsüz duruma getirin.

3)Pudra şekerini tereyağına karıştırın.İyice karışana krema kıvamına gelene kadar çırpın.

4)Erimiş çikolatayı karışıma ekleyin.

5)Sivri uçlu bir bıçakla her kekin ortasını çıkarıp kremayı doldurun.Pudra şekeri ile üstlerini süsleyin.Kalan Kısımlarını keki süslemek içinde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
SEVGİLERİMLE














2 yorum:

Hobi Sepeti dedi ki...

Çok güzel olmuş Sinem ellerine sağlık canım.
Sevgiler.
Pınar.

ufukmutfakta dedi ki...

Muffini görüntüsü çok hoş, tadınında öyl eolduğunu düşünüyorum. Şarlotu deneyip beğenmiş olmana çok sevindim. Sayfanda yayınlamandan ise mutluluk duyarım, bunun için izin almana gerek yok. Sevgilerimle...