25 Eylül 2008 Perşembe

ALLAH BİR YASTIKTA KOCATSIN

TUĞBA - GÖKER KURTULDU ÇİFTİ
NÜVİT - CEM ÇATAK ÇİFTİ






SEVİNÇ - İLKER BİLİR ÇİFTİ
Bu yıl bizim ofis için oldukça bereketli bir yıl oldu.Evlenen evlenene. Altı düğün vardı.Allah nazarlardan saklasın.Dünya güzeli üç arkadaşımın resimlerini sizinle paylaşmak istedim.
Evlilikleriniz bir ömür boyu mutlu,huzurlu ve sağlıklı geçmesi dileyle
Sevgilerimle

23 Eylül 2008 Salı

PASTAKOLİKLER VE KAKAOLU MUFFİN

Bu sabah işten bloguma baktığımda garip birşey oldu.Normalde çok ziyaretcim olmaz, hatta hiç olmaz diyebilirim.Gelen giden ve birde yorum var. Renkli kurabiyeler Zülbiye demiş ki pastakoliklere hoşgeldin.Nasıl yani ben pastakolik üyeliği 2 pasta yapmış sonrada çok biliyomuş gibi üyelik için Ayşe Yaman'a mail atmıştım.Hatta sonra utanmıştım bile.

Ama bende artık üyeyim.Belki komik geliyor olabilir ama nedense ben çok gururlandım.Altı üstü bir üyelik diyebilirsiniz.Çok mu büyütüyorum acaba bilmiyorum ama Ayşe Yaman'a çok teşekkür ederim.Şimdi kıyıpta kullanamadığım pudra şekerlerimle şeker hamurlu bir pasta yapacağım.

Bu muffinleri haftasonu yaptım.Tarifin aynısını yaptım fakat çok kabardılar.Ben karışımı ikiye böldüm yarısını kakaolu yarısınıda hindistan cevizli tarçınlı yaptım.

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya(ben 2 damla vanilya esansı kullandım)
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao(sadece kakaolu yapacaksanız 2 yemek kaşığı)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı hinddistan cevizi

Yumurta ve şekerleri çırpın.Süt ,zeytinyağı,kabartma tozunu ve vanilyayı iyice karıştırın.Tarçın ve hindistan cevizini ekleyin.İkiye bölüp yarısını sade diğer yarısına kakaoyu ekleyin.Muffin kalıplarına dökün.

Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.



Sevgilerimle

1 Eylül 2008 Pazartesi

KOLAY ELMALI KEK

Kek yapmak çok kolay birşey.Kuruları ayrı karıştır,sıvıları ayrı karıştır sonra hepsini birbirine karıştır.Kek kalıbına dök 40 dakika sonra hoppp pişmiş.Pek sosyaldir kek hazretleri .Kahvaltıda,5 çayında,davetsiz misafirlere yani her ortama uyum sağlar.Dedikoduyuda çok sever.Altın günlerinin vazgeçilmezi,çayın yanına en yakışan yine kekdir.
Aslında bu hafta kursda öğrendiğim şeker hamurunu denemek istiyordum Fakat hava sıcaklığı ve pudra şekerinin zor bulunması(benim için .İstanbuldan almak gerekli çok ince olmalıymış normal pudra şekeri ile olmazmış) beni caydırdı bende elmalı kek yaptım.
Malzemeler
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 limonun kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin(ben vanilya esansı kullandım tarçının tadını keskinleştirdi)
1/2 bardak ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 elma
Yumurtaları ve şekeri 5 dakika karıştırın.Süt ve yağı ekleyin tekrar karıştırın.Kuru malzemeleri kendi arasında eleyip karıştırın.Sıvı karışıma kuruları ekleyip 1 veya 2 dakika karıştırın.Küp doğradığınız elmaları una bulayıp kek karışımının içine ekleyin.Önceden 170 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dk. yani kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Sevgilerimle