24 Ağustos 2008 Pazar

PASTAMALZEMELERİ.COM














Cumartesi günü pastamalzemeleri.com 'nun şeker hamuru ve pasta yapımı kursuna katıldım.5 kişilik bir kurstu.Şansıma diğer 4 kişi gelmeyince tek başıma eğitim aldım.Işıl Sözer(hanimiş)

eğitmendi.Çok güzel ve keyifli bir gün geçirdim.Pasta yapımı şeker hamuru yapımı ve modelleme yaptık.Ev sahibimiz Berna Gürşen'e öğretmenim Işıl Sözer'e ve Gülay hanıma

çok teşekkür ederim.

Benim gibi bir kursa gitmek isterseniz buradan eğitim dönemlerini öğrenebilirsiniz.Fotoğrafdaki pastayı 7 saatlik eğitimde yaptık.Yaptığım bütün hataları gördüm.Neden kek yaparken kurularla yaşları tahta kaşıkla karıştırmak gerektiğini,yumurtanın 3 katı olana kadar karıştırmak gerektiğinin anladım.Aradığınız bütün malzemeler dükkanda mevcut pastacılıkla ilgili kitaplar pasta kalıpları kutular herşey.



Sevgilerimle

















































16 Ağustos 2008 Cumartesi

KURABİYE SEPETİ VE LİMONLU KURABİYE






Doğum günü hediyesi olarak orjinal fikirler ararken internetde gezinen
biriyim ben.Her özel günde böyle şeyler herkesin başına gelir herhalde.Hele birde müdürünüze birşeyler alacaksanız.Bende bu aralar süren kurabiye yapma arzusu bu fikiri verdi bana.Resimdeki sepeti müdürüme doğum günü hediyesi olarak verdim.Daha öncede arkadaşımım doğum gününe pasta yapmıştım ama bu daha farklı bir deneyim oldu benim için.

Fotoğrafta görünen kurabiyeler limonlu.Yapımıda çok kolay.Fakat hamuru kek hamuru kıvamında olması ve tatlı kaşığiyla konulması gerekirken benimki daha sert oldu.Bende elimle yuvarlayarak şekil verip pişirdim.Tarifini pastaci burcunun bloğundan aldım.

Malzemeler
-125 gr margarin -280 gr şeker -2 limonun kabuğu ve 1 limonun suyu -2 yumurta -400 gr un -Çeyrek çay kaşığı karbonat ve tuz


Fırını 180 derecede ısıtın.Yağ ,şeker ve limon suyunu ve kabuğunu mikserle birbirine iyice karışana kadar karıştırın.Yumurta,un,karbonat ve tuz ilave edip tahta kaşık yardımıyla karıştırın.Hamur çok sert olmayacaktır.Biraz koyu kıvamlı kek harcı gibi olması gerekli .Tatlı kaşığı yardımı ile fırın tepsisine geniş aralıklarla konur.Aralıkları geniş bırakın çünkü pişerken yayılıyorlar.Fırında 20 dakika pişirin.Fırından aldığınızda sıcakken üzerine 1 damla limon suyu damlatın.

Afiyet olsun.

Sevgilerimle














10 Ağustos 2008 Pazar

BEBEK BEKLEYENLERE (ANNEANNE ÖRGÜLERİ)


Efeye beye hamile iken annemin yaptığı örgüleride bloğa eklemek istedim.Göz nuru sevgi ile yapılan şeyler bunlar örerken doğmamış torununu hayal edip mutlu olunan.Benim pek bildiğim şeyler değil ama anneme teşekkür ve ilgilenenlere örnek olsun.Yukarıdaki hırka oldukça kolaymış bilenler için anlatımını annem yapıyor ben sadece yazıyorum.
3.5 numara şiş ile bir yumaktan çıkıyor.Bütün örülüyor.
Yeleğe 81 ilmekle yakadan başlanır.3 sıra haraşo (önden dolayıp örmek)örülür.Ön ortasında heriki tarafında 7 ilmeği haraşo olarak örün.7 ilmek haraşodan sonra 11 ilmek düz(arkadan dolayıp örmek) örün.1 ilmek dolayın,1 ilmek düz örün.1 ilmek dolayın 9 ilmek düz örün.1 ilmek dolayın.1 düz 1 ilmek dolayın,22 ilmek düz örün.1 dolayın,1 düz ,1 dolayın,9 ilmek düz örün,1 dola,1 düz,1 dola,11 ilmek ters örün.Arka sıraları ters örün.Bu şekilde arttırarak 19 sıra dönün.Daha sonra 1 sıra haraşo örün.2 inci sırada 38 ilmekten sonra kol için 50 ilmeği kesin(3 ilmek beraber alınıp örmek).Arka için 65 ilmek örün.Tekrar kol için 50 ilmeği kesin.38 ilmek düz örün.Dönüşü ters(önden dolayın) olarak örün.Üzerine ön ortasında 7 ilmekten sonra baklavalara geçilir.
1 SIRA :1 ilmek düz,1 dola,7 düz,1 dola,1 düz,1 dola 7 düz,1 dola,1 düz.
2 SIRA:2 düz,1 dola,2 düz,3 ilmeği ters topla,2 düz,1 dola,3 düz,1 dola,2 düz,3 ilmeği topla8bir alıp örmek),2 düz,1 dola,2 düz.
3 SIRA:3 düz,1 dola,1 düz,3 ilmeği topla,1 düz,1 dola,5 düz,1 dola1 düz,3 ilmeği topla,1 düz,1 dola,3 düz.
4 SIRA :4 düz,1 dola,3 ilmeği topla,1 dola,7 düz,1 dola,3 ilmeği topla,1 dola 4 düz.
5 SIRA:2 ilmeği topla,2 düz,1 dola,3 düz,1 dola,2 düz,3 ilmeği topla,2 düz,1 dola,3 düz ,1 dola,2 düz,2 ilmeği topla
6 SIRA :2 ilmeği topla ,1 düz,3 topla,1 düz,1 dola,5 düz,1 dola,1 düz,2 ilmeği topla
istenen baklava sayısına göre sıra tekrarlanır.
5 sıra haraşo örün.2ilmek beraber alıp ör.Sağ şişte kalan tek ilmeği sola geçir.2 tekrar birlikte ör.
bu şekilde tekrarlayarak yelek bitirilir.
Sorularınız olursa yazın Anneme sorup cevaplarım.Yardımcıda olur.
Kolay gelsin.
Sevgilerimle




ZENCEFİLLİ KURABİYE

İlk defa kurabiye yaptım bugün.Hiç hamur yoğurmamış biri olarak kurabiye hamurunu yaparken oldukça zorlandım,ayarını kulak memesi kıvamına getirene kadar.Ama bundan sonra devamlı yapmayı planlıyorum.Halen çok acemiyim.Ekim ayında inşallah pastacılık kurslarına başlayacağım.Onu bekliyorum.Özellikle şeker hamuru yapımını.Tariflerini devamlı okuyorum fakat malzemeleri alacağım yer ne yazık ki Kocaelinde bulamıyorum yada halen çok yabancısı olduğumuz bu şehirde bilmiyorum.İstanbula gittiğimizdede fırsat bulamıyorum.Gelelim kurabiye tarifine



Malzemeler
-1 yumurta
-150 gr margarin
-1 su bardağı un(ben yoğururken biraz daha ekledim
-1 çay bardağı mısır nişastası
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı karbonat
-2 çay kaşığı tarçın
-1çay kaşığı zencefil (ben kök zencefili rendeledim)
-1 limonun kabuğu
-buğday nişastası

Tüm malzemeyi buğday nişastası hariç bir kabakuyup karıştırın.Yoğururken azar azar buğday nişastası ekleyin kıvam açısından benim hamurum biraz yumuşak olduğundan biraz daha un ekledim.Yarım saat hamuru buzdolabında bekletin.Daha sonra kalıplarınızla şekil verin.180 derece fırında 20 dk. pişirin.Kenarları kızarınca pişmiş demektir.Kurabiyeler biraz sert ve gevrek oluyor. Süslemeler için kurabiyeler soğuyunca üzerine bal sürün ve daha sonra süsleyin ve kuruması için bekleyin.



Afiyet olsun



Sevgilerimle







SEYYAH BABA

Sevgili eşiminde artık blog dünyasında.Görevi nedeniyle türkiyenin bütün köyleri ,kasabaları ve şehirlerini gezmekte.Bu gezilerini artık sadece kendine saklamayacak.Ona yeni bloğunda başarılar diliyoruz.Şu anda bizden çok uzaklarda.SENİ ÇOK ÖZLEDİK VE ÇOK SEVİYORUZ.
Bloğuna buradan ulaşabilirsiniz.
Sevgilerimle