26 Temmuz 2008 Cumartesi

LİGHT KIZARTMA

Yazın yemek yapmak oldukça zor.Hafif yemekler yada karpuz tercih konusu benim yazın favori yemeğim light kızartma domates yemeğide denebilir ama daha hafif ve sirkeli .Evde kalan domates biber ve diğer sebzelerle yapılabilen pratik bir diyet yemeği. Yazlık lezzetler etkinliğine
katılmak içinde bu tarifi yayınlamak istedim.
Malzemeler
istediğiniz kadar domates
istediğiniz kadar biber
bir çay kaşıgı zeytin yağı
sarmısak
sirke
Domatesler rendelenir.Biberler başları kesilerek ortadan ikiye bölünür.Sarmısak ezilip sirke ile karıştırıp dinlenmeye bırakılır.Zeytinyağı , domates rendesi ve biberler tencereye konup,biberler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sirkeli sarmısaklar eklenerek annelerimizin deyimiyle 2 tıkırakmalık karıştırılır.Servis edilir.
Oldukça kolay bir yemek ayrıca pekçok farklı şekildede kullanmanız mümkün.
Biberleri küçük doğrayıp birazda acı soslar ekleyerek makarna sosu olarak kullanabilir.
Güzel manzaralı bir balkonda kurulan bir sofrada meze olabilir.
Artanı sebze veya türlü yemeğinin içine katılarak değerlendirilebilir.
Afiyet olsun
Sevgilerimle

21 Temmuz 2008 Pazartesi

KEDİ DİLLİ KOLAY PASTA




Bir aydır blogumla hiç ilgilenemedim.Bu galiba herkesde aynı tatiller, işler güçler ve sıcak blogun önüne gecebiliyor.Ben daha acemi bir blogcu olduğumdan ne yazsaam nasıl yazsam tatlimi anlatsam pasta tarifimi versem kafam iyice karıştı.
Bu arada oğlum efe artık bir yaşında .Hala inanasım gelmiyor.EFE BİR YAŞINDA.Yukarıdaki pastayı efenin doğum günü için yapmadım.Yan komşunun yeni doğan oğlu için yapmıştım aslında ama biz yedik.Kedi dilli pasta tariflerini araştırırken hepsinin aynı olduğunu fark ettim.Ama tarifler benim pek hoşuma gitmedi.Ama bu pasta tarifi diğerlerinden çok farklı.Bu adresten pastanın tarifine ulaşabilirsiniz.

Yanlız sizde benim gibi sabırsız davranmayın. Frambuazlar tam açılmadan kullandım.Üst süslemesinde suları aktı frambuazların.Bende suları gizlemek için ceviz dizdim.
Tam bir yaz pastası oldukça hafif, görüntü olarak çok güzel.Misafirlere ikramlık bir pasta
Herkese afiyet olsun
Sevgilerimle